Vad är retinol: hur använder man det i hudvård?

Retinol orsakar en hel del kontroverser men dess potential inom hudvård är otroligt hög. Det kan förändra hudens utseende, öka hudens densitet, så retinol används ofta i hudvård och kosmetiska produkter.

Var inte rädd för denna komponent i sammansättningen av vårdprodukter, eftersom retinol är en av de mest användbara och effektiva komponenterna för att förbättra hudens tillstånd.

I den här artikeln kommer vi att prata om användningen av bästa produkter från YellowRose med retinol. Låt oss svara på huvudfrågan: - är retinol vitamin A , och avslöja hemligheterna med korrekt användning av retinol i hudvård.

vad är retinol i hudvård

Vad är retinol och hur använder man det?

Retinol är det mest effektiva, men också det mest instabila derivatet av vitamin A. Det används ofta i både hudvård och kosmetika. Kosmetologiska procedurer som använder retinol är främst inriktade på hudföryngring, rynkoreducering.

Till exempel - en rengöringsprocedur med retinol peeling. Denna procedur släpper lättnaden, minskar synligheten av rynkor, förbättrar färgen och lindringen av ansiktshuden. Men det bör noteras att retinol i hudvård ökar känsligheten hos de övre skikten av epidermis för solstrålning, så kemisk peeling retinol utförs under den kalla årstiden. Följt av användning av kosmetika med ett högre SPF filter.

Betydelsen av retinol i kosmetika ligger i dess förmåga att bevara ungdomlighet och ge längre varaktig skönhet till huden. Regelbunden användning bidrar till:

  • Förbättrar hudens struktur
  • Minskar rynkor, glåmighet och andra ålderstecken
  • Förbättrar elasticiteten och minskar porositeten
  • Ökar kollagenproduktionen

Kosmetika med retinol har visat konsekventa resultat i kampen mot åldersfläckar, liksom vid behandling av akne, finnar och pormaskar. Retinol i låg koncentration används också vid behandling av rosacea.

Hur man väljer produkter med retinol och hur man användning dem

vad gör retinol

Innan du börjar använda kosmetika med retinol för att återställa huden, låt oss betona - komponenten kan orsaka irritation och rodnad. I allmänhet inträffar en sådan reaktion under den första appliceringen tills epidermis vänjer sig vid den aktiva retinolen. Börja alltid med den lägsta koncentrationen och ta hänsyn till särdragen hos din hudtyp.

En lyckad applicering och ett positivt och bestående resultat beror på hudens korrekta tillvänjning till retinoider. Denna process kan ta mellan 4 och 12 veckor.

 

Etapper:

  1. Bekanta dig med huden - börja med 1 - 2 appliceringar per vecka.
  2. Använd en låg koncentration.
  3. Applicera på kvällen, 30 minuter efter rengöring med din vanliga gel eller lotion, på torr hud. På morgonen använder du krämer med spf.

För känslig hud är det lämpligt att blanda med en återfuktande kräm eller använda metoden med kort kontakt: Applicera en närande/fuktgivande kräm följt av en liten mängd produkt .

De dagar du inte använder retinol ska du fokusera på att återuppbygga hudbarriären.

retinol serum hudvård

Använd revitaliserande och vårdande produkter med fettsyror, ceramider och fuktgivande ingredienser.

Det är viktigt att alltid använda solskyddsmedel med hög solskyddsgrad när du går ut.

Yellow Rose erbjuder att starta din huds bekantskap med RETINOL SERUM. Med en retinolkoncentration på 0,1 % kommer du att vänja dig vid den med minimalt obehag. Ingen allvarlig irritation eller fjällning.

Men alla hudtyper är olika och det är viktigt att komma ihåg att reaktionerna på retinol kan variera. Om du har några tvivel eller frågor angående användningen av YELLOW ROSE RETINOL SERUM kan du alltid rådfråga våra hudterapeuter.

Vad retinol kombineras med

Preparat med retinol används oftare i komplex terapi för att återställa och regenerera huden. Retinol är effektivt både på egen hand och i kombination med andra produkter, vilket avsevärt ökar resultaten av din hudvård.

Effektiva kombinationer:

  • Med hyaluronsyra - bibehåller fuktnivåerna för att förhindra torrhet och flagning
  • Med C-vitamin - verkar synergistiskt för att skydda huden mot skador orsakade av fria radikaler och förebygga oxidativ stress. Kombinerad användning av retinol och C-vitamin kan stärka hudens försvar och förhindra för tidigt åldrande
  • Kombinerad användning med peptider - förbättrar fasthet och elasticitet.
  • Alfa- och beta-hydroxisyror + retinol - minskar uppkomsten av hyperpigmentering.

Kom ihåg att det är viktigt att skräddarsy din retinolanvändning efter dina behov och vara uppmärksam på hur din hud reagerar.

Med Yellow Roses produkter kan du effektivt använda retinol i din hemvårdsrutin och uppnå de resultat du vill ha utan onödiga biverkningar.

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras