7D HiFu behandling: allt om kropps och ansiktslyft utan kirurgi i Stockholm

Är du intresserad av en HiFU-behandling (High-Intensity Focused Ultrasound) och vill veta mer om dess effektivitet, säkerhet och rekommendationer? Låt oss ta en titt på några viktiga frågor och svar från en expert med 10 års erfarenhet av HiFu-behandlingar i Stockholm, Victoria Grepo.

Fråga 1: Vad är HiFu-behandling?

HiFu är en modern icke-invasivt behandling. Den har 2 funktioner: strama upp huden och fettreducering. Den bygger på användning av fokuserad ultraljud behandling för att stimulera de djupa hudlager, vilket hjälper till att göra huden fastare och stramare utan kirurgi.

Fråga 2: Varför är HiFu metoden så populär?

  • Icke-invasiv: HiFu kräver inget kirurgiskt ingrepp
  • Fettreducering och strama åt huden: HiFu kan användas för att minska fett och strama åt huden för att förbättra utseendet på olika delar av kroppen, inklusive ansikte, nacke, mage och lår.
  • Inga biverkningar: HiFu-behandlingar åtföljs vanligtvis av minimala biverkningar och risker.
  • Långsiktiga resultat: Efter HiFu-behandlingar är det vanligtvis en förbättring av utseendet, och dessa resultat kan pågå i månader eller till och med år.
  • HiFu kan användas för en mängd olika ändamål, inklusive rynkreducering, hudåtstramning, fettreducering, kroppskonturering och till och med vaginal föryngring.

HiFu-behandlingar har blivit populärt på grund av sina imponerande resultat. Många undrar om det är värt pengarna.

Fråga 3: Vad påverkar priset på HiFu?

Pris för HiFu-behandlingar kan variera kraftigt från salong till salong på grund av att olika maskiner och patroner används. Valet av maskin och antalet klick påverkar kostnaden för behandlingen.

Fråga 4: Hur går det till att behandlas med 7D HIFU?

Först genomförs en konsultation för att säkerställa att kunden är lämplig för ingreppet och inte har några medicinska kontraindikationer. En speciell ultraljudsgel appliceras sedan på det område som ska behandlas. Denna gel leder högintensivt ultraljud in i de djupa hudlagren. HIFU stimulerar produktionen av hudens eget kollagen och elastin, vilket bidrar till att förbättra hudtonen och minska rynkor. Vissa kunder kan uppleva milt obehag, men vi kommer att arbeta för att göra proceduren så bekväm som möjligt. Behandlingen tar vanligtvis mellan 15 och 75 minuter, och det kan förekomma en lätt stickande eller värmande känsla under huden. Efter behandlingen med 7D Hifu appliceras Yellow Rose Collagen Serum och Collagen Cream för djupgående återfuktning av huden för att kunna nå bäst möjliga resultatet.

Fråga 5 : Vem kan genomgå 7D HIFU-proceduren?

För en lyckad HIFU-behandling måste kunden vara vid god hälsa och inte ha tagit fillers, Botox eller genomgått laserbehandling under 2 veckor före eller efter ingreppet. Det rekommenderas också att man undviker att dricka alkohol, kaffe och andra koffeinhaltiga drycker direkt före behandlingen, eftersom koffein kan göra dig mer känslig. Du bör också undvika att ta blodförtunnande läkemedel omedelbart före ingreppet.

Fråga 6: Vilka områden kan behandlas med 7D HIFU?

7D HIFU används effektivt för hudåtstramning och/eller fettreducering på olika delar av ansikte och kroppen. Behandlingsområdena kan vara rynkor runt munnen, kalkonhals, pannan, kinderna, dubbelhaka och halsen samt området runt ögon, påsar under ögon och även envisa fettdepåer och celluliter. HIFU kan också användas för att föryngra och strama upp vaginan och behandla urininkontinens.

HIFU behandling före efter

ansiktslyft före och efter ansiktslyft
hifu ansiktslyft stockholm ansiktslyft utan kirurgi

Fråga 7: Kan jag strama upp huden på kropp med 7D HIFU?

Ja, HIFU kan användas på både ansikte och kropp för att strama upp huden eller minska envisa fettdepåer. HIFU är lämplig för en mängd olika områden som magen, rygg, kärlekshantag, armar decoltage inklusive hals, och till och med för vaginal åtstramning. Resultaten beror på patientens individuella behov och tillstånd.

HIFU Före Efter

strama åt huden lös hud magen HiFu

Fråga 8: Vad händer efter HIFU-behandlingen?

Efter ingreppet kan vissa personer uppleva rodnad och svullnad, som vanligtvis försvinner inom några timmar. Kollagenproduktionen startar omedelbart efter ingreppet och resultaten börjar synas under de närmaste månaderna. Huden blir friskare och fastare utan dramatiska förändringar. Föryngrings- och åtstramningsprocessen fortsätter, vanligtvis i upp till 6-12 månader.

Fråga 9: När kan vi förvänta oss resultat efter HIFU-behandling?

De första resultaten kan märkas direkt efter ingreppet, då huden blir fastare. Processen med kollagen- och elastin produktion kommer dock att fortsätta i 2-6 månader, och då kommer du att se det slutliga resultatet. Dina ögon kommer att se mer öppna ut, dina ögonbryn kommer att lyftas och din hud kommer att vara slätare och fastare.

Fråga 10: Hur kan jag få bästa möjliga resultat av en HiFu?

För bästa resultat rekommenderas att ansiktshuden förbereds. Vi rekommenderar att huden bli rengört och djup återfuktat t ex med Hydrafacial behandling 3 i 1. Den behandling inkluderar djuprengöring och djup återfuktning.  Vid individuella behov kan andra behandlingar eller produkter rekommenderas efter hifu behandling som t ex microneedling, ozonterapi behandlingar, YELLOW ROSE Collagen serum eller YELLOW ROSE Collagen Gel Mask för djup återfuktning. För att veta individuella rekommendationer boka konsultation.

Fråga 11: Hur länge håller resultaten i sig efter en 7D HIFU-behandling?

Hur långvariga resultaten blir varierar från person till person och kan vara upp till flera år. Effekten beror på ålder, hormonell åldrande, personlighet, medicinering och andra faktorer. Patienter rekommenderas vanligtvis att konsultera en terapeut angående bibehållande av resultat och nödvändiga behandlingar och produkter. Vi kan hjäkpa dig bygga individuell behandlingsplan för att kunna nå målet.

Fråga 12: Viktiga rekommendationer efter en HiFu treatment?

Efter behandlingen är det mycket viktigt att fortsätta vårda huden och ge den djup återfuktning med små molekyler Collagen serum från Yellow Rose. Detta främjar tillväxten av kollagen och elastin och förbättrar epidermisvolymen.

Fråga 13: Vilka behandlingar kan kombineras med HiFu?

För att förstärka effekten av HiFu-behandlingarna rekommenderas att de kombineras med behandlingar som Hydrafacial, ozonterapi, kemisk peeling, microneedling eller mesoterapi beror på individuella förutsättningar.

Fråga 14: Varför är HIFU att föredra framför kirurgiska ansiktslyft?

HIFU och kirurgiska ansiktslyft har en liknande funktion - att strama upp slapp hud. Den största skillnaden är att HIFU inte orsakar de biverkningar som är typiska för kirurgi. HIFU ger resultat som är jämförbara med kirurgiska metoder samtidigt som man undviker kirurgiska risker och återhämtningsperiod. För olika behov rekommenderas olika antal hifu behandlingar.

Fråga 15: Är det möjligt att förlora volym i ansiktet efter en HiFu-behandling?

Innan behandlingen påbörjas ger kund uppgift, önskemåll vad skulle åtgärdas. Enligt förfråga väljer terapeut munstycken. Om syfte med behandlingen är hudåtstramning då väljer terapeut munstycken som arbetar bara på huden. Det är bara huden som kan stramas åt då - målet är att föryngra och förbättra huden. För fettreducering väljs andra munstycken som används bara för fettreducering. Detta innebär att man inte kan reducera fett omedvetet. 

Visa kunder kan uppleva efter HiFu behandlingen att de tappade hudvolymen på grund av huden krymper och sitter tajtare och ger ansiktet ett stramare utseende som liknar effekten av strumpbyxor. Fett mängden förblir dock densamma men huden sitter tajtare.

Om kund önskar reducera fettdepåer på ansikte eller under haka då krävs offtast mellan 2 till 4 behandlingar för att nå önskad resultat. Fettcellerna reduceras i en tunlager med varje behandling. 

Fråga 16: Kan HiFu utföras på ett magert ansikte, panna och runt ögon?

HiFu kan utföras på ett smalt, magert ansikte och område med tun hud som panna och runt ögon dock bara på hudåtstramnings djuphet. För magert ansikte rekommenderas att kombinera HiFu behandling med andra behandlingar för att stimulera epidermal volym och kunna nå fina resultat. Till exempel microneedling eller Radiofrekvens 448KHZ behandling. Om kvinna nyligen hamnat i klimakteriet då rekommenderas förbehandla hormonell åldrande med Ozonplasma behandling. 

Fråga 17: Är det möjligt att av misstag ta bort fett med HiFu?

Detta är osannolikt, men med en oerfaren tekniker är det möjligt. Rätt val av patron och behandlingsdjup förhindrar borttagning av fett. Bra utbildat behandlare alltid vet vad de behandlar. Huvudsyftet med HiFu är att stimulera produktionen av kollagen och förbättra hudens elasticitet. Vissa patienter kan dock märka en liten minskning av volymen i behandlingsområdet på grund av att huden stramas åt och viss svullnad i ansikte försvinner.

Fråga 18: Hur många behandlingar krävs för att reducera fett på kroppen?

Flera HiFu behandlingar kan krävas för fettreducering, särskilt om du vill uppnå märkbara resultat. 3-4 behandlingar rekommenderas vanligtvis med en månads mellanrum. Detta är en gradvis process. Antalet behandlingar beror på många faktorer, t.ex. mängden fett som ska avlägsnas och den individuella reaktionen på behandlingen.

Fråga 19: Vilka blir negativa  konsekvenserna om rekommendationerna inte genomförs?

Om rekommendationerna efter 7D HiFu brhandling inte följs kan resultatet påverkas negativt. Det rekommenderas att undvika ytterligare uppvärmning av huden och ge djup återfuktning för bästa resultat.
Vård efter HiFu-behandling är viktigt för att uppnå goda resultat och minimera eventuella biverkningar.

Fråga 20: Kan man tappa håret efter HiFu behandling?

Håravfall är inte en typisk biverkning av HiFu. Fokuserad ultraljud har direkt punkvis påverka på dennomtåde mannutflr behandlingen och energi är fokuserad och inte kan spridas utanför behandlat område. Behandlingen på ansikte och kropp påverkar inte hårsäckarna på huvud. Problem med håravfall kan inte förknippas med HiFu-behandling. Hifu behandlingen utförs inte på huvudet.

Fråga 21: Vilka skador kan uppstå under ett HiFu behandling?

Med en erfaren utövare är risken för skador extremt låg eftersom HiFu är icke-invasiv och säkert behandling. HiFu är speciellt utformad för att exakt nå hudlagren utan att orsaka skador på huden. Ultraljud behandling appliceras med hög precision för att undvika skador på omgivande vävnader. Det är dock viktigt att välja kvalificerad personal för att garantera säkerheten under behandlingen. Läs alltid recensioner innan du väljer behndlingsplats.

Fråga 22: Finns det några risker förknippade med HiFu-metoden?

HiFu anses allmänt vara en säker metod och riskerna är minimala. De huvudsakliga biverkningarna är kortvarig rodnad på vissa områden, svullnad eller stickningar i huden i ansiktet, som vanligtvis försvinner inom några timmar eller dagar. Det är dock viktigt att välja en erfaren utövare för att minimera riskerna. Vi rekommenderar att fylla in förbehandling blankett nogga och följa före och efter rekommendationer. Djup återfuktning är mycket viktigt för resultat och hudens trivsel under behandling.

HiFu-metoden har blivit ett populärt sätt att strama upp huden och minska ålderstecken. Innan du genomgår behandlingen är det dock viktigt att du rådgör med oss, förbereder huden och följer hudvårds rekommendationerna efteråt för att uppnå bästa resultat. Vi hjälper dig med behandlingsplan. Boka din kostnadsfri konsultation med oss redan idag. Klika här.

Boka tid för konsultation på plats eller online för HiFu behandling. Våra specialister kommer att välja rätt och högkvalitativ hudvård för dig före och efter HiFu behandling!

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras